مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: تبلیغات ماهواره‌ای دارو، زنگ هشداری جدی برای سلامت شهروندان

احسان‌ا... حجتی، مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه های اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی این دفتر به عنوان متولی اصلی موضوع تبلیغات در کشور گفت:" دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو وظیفه خطیر اطلاع‌رسانی و فرهنگ سازی را در کنار سایر وظایف ستادی و بنیادین خود در حوزه تبلیغات عهده‌دار است. در همین ارتباط و بنا به ضرورت، آگاه‌سازی و جلب توجه عمومی نسبت به مخاطرات و عوارض جبران ناپذیر داروهایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود، جزو وظایف ذاتی این دفتر است که اقدامات مستمر و مؤثری در این عرصه انجام گرفته است».
وی با بیان برخی از آثار سوء تبلیغات دارویی در شبکه‌های ماهواره‌ای و اثرات مخرب آنها بر بهداشت و سلامت جامعه گفت: «اغلب داروهای تبلیغی در این شبکه‌های غیرمجاز، تقلبی‌اند و مجوزهای لازم مربوط به استانداردهای مراجع رسمی و مراکز معتبر پزشکی و دولتی را ندارند و مصرفشان برای مردم مضر و دارای عوارض غیرقابل جبران است. همچنین این شبکه‌ها نسخه‌های عمومی و کلی را برای مصرف دارو تجویز می‌کنند و این تجویز عمومی بدون توجه به وضعیت و ویژگی‌های جسمانی و روانی بیماران صورت می گیرد».
حجتی با تاکید بر اقدامات و پیگیری‌های انجام شده توسط این دفتر و همکاری های لازم با مراجع ذیربط تصریح کرد: «تمامی تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان، به صورت مداوم و روزانه مورد رصد و بررسی قرار می‌گیرد و شماره‌های اعلام شده و نام محصول تبلیغ شده، ثبت شده و این موارد به مراجع ذیربط از جمله سازمان نظارت بر غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظارت بر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، دفتر نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر،‌ معاونت نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی، نیروی انتظامی، واحدهای صنفی، صدا و سیما و .... ارسال می‌شود و اقدامات و پیگیری‌های لازم برای قطع آگهی‌ها و شماره تلفن‌های تماس اعلام شده در این نوع تبلیغات، انجام می‌شود».
وی افزود: «تغییر جایگاه و مرجعیت رسمی متخصصان و پزشکان و رسانه‌های تخصصی حوزه سلامت با محافل غیررسمی و غیرمتخصص و فاقد استانداردهای رسمی، اثرات منفی جبران ناپذیری را بر سلامت جامعه اعمال خواهد کرد و دفتر تبلیغات بنابر وظایف قانونی و ضرورت برخورد با تبلیغات غیر قانونی شبکه‌های ماهواره‌ای،‌ رصد تبلیغات این شبکه‌ها را از سال 86 در دستور کار خود قرار داده و با بهره‌گیری از امکانات و تجهیزات مورد نیاز، رصد 54 شبکه فارسی‌زبان را به صورت روزانه و مستمر پیگیری می‌کند».
مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با  اشاره به فعالیت های اطلاع‌رسانی در این حوزه از طریق سامانه پیام کوتاه، پیک‌های تبلیغاتی، بروشورهای تهیه شده و پیام‌های اطلاع‌رسانی دفتر در پایگاه اطلاع رسانی به نشانی www.ad.gov.ir   و همکاری های بسیار مثبت و مناسب سازمان ها و نهادهای ذیربط از جمله مراجع بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیروی انتظامی را در جلوگیری از پیامدهای مخرب و منفی این موضوع بسیار ضروری و مهم دانست.
تهیه و تنظیم خبر: معصومه رحیمی


سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۱